Bydgoszcz
+48 665 563 045
bartosz.fabrycki@o2.pl

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Dla smakoszy pasztetów!

Szukając nowych inspiracji kulinarnych, znalazłem przepis na łatwy, szybki i przede wszystkim smaczny PASZTET DROBIOWY

Składniki:

👉 filet z piersi kurczaka – 60 dag

👉 wątróbka z kurczaka – 10 dag

👉 cebula – jedna sztuka

👉 czosnek – 3 ząbki

👉 bułka (namoczona w mleku) – 1 sztuka

👉 jajka – 2 sztuki

👉 przyprawy – sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, kebab-gyros.


Przygotowanie:

1. Piersi pokroić w dużą kostkę, posypać przyprawą do gyrosa, podsmażać aż lekko zbrązowieją
2. Dodać na patelnię cebulę i czosnek, chwilę podsmażać
3. Dodać przyprawy – majeranku i gałki nie za dużo. Wymieszać.
4. Dodać wątróbkę i dalej smażyć, aż się zetnie.
5. Poczekać aż chwilę ostygnie.
6. Przełożyć do miksera (malaksera). Dodać odciśniętą bułkę i rozbełtane jajka.
7. Zmiksować na gładko.
Ewentualnie doprawić do smaku.
Wyłożyć wysmarowanej blachy (foremka mała ok. 20 cm)
Piec ok. 40-50 min w 170 st. C

Smacznego!

Przepis zaczerpnięty ze strony www.wielkiezarcie.com

Tags: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *